Sodium Palmitate

 

 

Další názvy:

Natriumpalmitat

HEXADECANOIC ACID, SODIUM SALT

SODIUM HEXADECANOATE

SODIUM PENTADECANECARBOXYLATE

SODIUM SALT HEXADECANOIC ACID

HEXADECANOIC ACID, SODIUM SALT (9CI)

SODIUM HEXADECANOATE

SODIUM PENTADECANECARBOXYLATE

 

Funkce:

  • jako přísada, které pomáhá k vytvoření emulze snížením povrchového napětí látek, které mají být emulgovány

  • jako látka která zvyšuje hustotu vodné (vody) části kosmetického přípravku

  • jako látka používaná pro změnu hustoty kapalných kosmetických prostředků

  • jako povrchově aktivní látka, která čistí kůži a vlasy tím, že pomáhá smíchat vodu s olejem a špínou tak, aby mohly být opláchnuty 

 

Obecné informace:

  • je ve formě bílého, nebo žlutého prášku

  • je povolen jako přírodní přísada v organických produktech

  • běžně se získává zmýdelněním palmového oleje

  • nachází se v tucích a voscích, včetně olivového oleje, palmového oleje a v těle lipidů

  • patří mezi zásadité (alkalické) látky a může tedy narušit hydrolipidický film pokožky, který má pH kolem 5, tedy mírně kyselý, a chrání pleť před napadením bakteriemi a alkalickými látkami

  • může způsobovat menší vysoušení pokožky

 

Použití:

  • mýdla (nejčastěji tuhá)

  • pěny na holení

  • odstraňovače skvrn aj.