Algin

 

 

Další názvy:

SODIUM ALGINATE

SODIUM SALT ALGINIC ACID

ALGILINE

ALGIN (POLYSACCHARIDE)

ALGINATE KMF

ALGIPON L-1168

AMNUCOL

ANTIMIGRANT C 45

CECALGINE TBV

COHASAL-IH

DARID QH

 

Funkce:

  • pojivo-zajišťuje soudržnost kosmetických prostředků

  • přidává se do přípravku za účelem vonného efektu

  • jako látka která zvyšuje hustotu vodné (vody) části kosmetického přípravku    

  • k maskování základního zápachu

  • jako látka používaná pro změnu hustoty kapalných kosmetických prostředků

 

Obecné informace:

  • je to sodná sůl kyseliny alginové (viz. Alginic Acid)

  • má výrazné hydrofilní vlastnosti

  • některé druhy řas mohou způsobovat alergické reakce a dráždit kůži

 

Použití:

  • barvy na vlasy

  • hydratační krémy

  • tělové a pleťové čistící prostředky

  • pleťové masky

  • šampony

  • řasenky aj.