Glyceryl Caprylate

 

 

Další názvy:

CAPRYLIC ACID MONOGLYCERIDE

GLYCERYL MONOCAPRYLATE

MONO- OCTANOIN

MONOESTER WITH 1,2,3-PROPANETRIOL OCTANOIC ACID

OCTANOIC ACID, MONOESTER WITH 1,2,3-PROPANETRIOL

OCTANOIC ACID, MONOESTER WITH GLYCEROL

Funkce:

  • změkčovadlo-změkčuje jinou látku, která by se jinak jen těžko deformovala, roztírala nebo zpracovávala, a činí ji poddajnější a jako přísada, která působí jako mazivo na povrchu kůže, dodává pleti jemný a hladký vzhled

  • jako přísada, která pomáhá k vytvoření emulze snížením povrchového napětí látek, které mají být emulgovány

 

Obecné informace:

  • je ve formě bílé pevné látky

  • je to monoester glycerinu a kyseliny kaprylové

  • antimikrobiální vlastnosti-často je tedy používán i pro své konzervační účinky

  • je považován za nedráždivý a ne-senzibilizující (v testu na 58 dobrovolnících, při 15% koncentraci, nebyl dráždivý a senzbilizující)

  • jen při velmi vysokých koncentracích může slabě dráždit zejména porušenou kůži (pozn. v tak vysokých koncentracích se v kosmetických produktech běžně nevyskytuje)

  • jen v extrémních případech způsobuje alergické reakce (je znám jen jeden případ alergické kontaktní dermatitidy)

  • obvykle se používá v koncentracích 0,5 -1,5%

Použití:

  • hydratační přípravky

  • kondicionéry

  • pleťové a tělové čistící prostředky

  • šampony

  • řasenky

  • opalovací přípravky aj.