Lauramide DEA

 

 

Další názvy:

DIETHANOLAMINE LAURIC ACID AMIDE

DODECANAMIDE, N,N-BIS (2-HYDROXYETHYL) -

DODECANAMIDE, N,NBIS (2HYDROXYETHYL)

LAURIC ACID DIETHANOLAMIDE

LAURIC DIETHANOLAMIDE

LAURIC DIETHANOLAMIDE

LAURIC DIETHANOLAMIDE

LAUROYL DIETHAN OLAMIDE

N,N-BIS (2-HYDROXYETHYL) - DODECANAMIDE

N,N-BIS (2-HYDROXYETHYL) DODECANAMIDE

N,N-BIS (2-HYDROXYETHYL) LAURAMIDE

N,N-DIETHANOLDODECANAMIDE

 

Funkce:

  • jako povrchově aktivní látka, která zvyšuje pěnicí schopnost, nebo stabilizuje pěnu

  • jako látka která zvyšuje hustotu vodné (vody) části kosmetického přípravku    

  • jako přísada, která snižuje statickou elektřinu odstraněním povrchového elektrického náboje

  • jako přísada podporující tvorbu pěny

  • jako látka používaná pro změnu hustoty kapalných kosmetických prostředků

 

Může obsahovat tyto nečistoty:

 

Obecné informace:

  • je to syntetická povrchově aktivní látka odvozená od mastných kyselin kokosového oleje

  • obvykle se vyrábí ze směsi kyseliny laurové (lauric acid) a myristové (myristic acid) plus diethanolamin

  • může dráždit kůži a oči

  • může léčit akné

  • za určitých podmínek (př. reakce s jinými látkami) se v něm můžou tvořit nitrosaminy (NITROSAMINESa proto by neměl s těmito látkami (nitrozační činidla) přicházet do styku 

 

Použití:

  • šampony

  • tekutá mýdla na ruce

  • spreje na vlasy

  • tělové čistící přípravky

  • barvy na vlasy

  • pěny do koupele

  • gely na vlasy

  • koupelnové soli aj.