Cocamidopropyl Hydroxysultaine (CAHS)

 

Má sice mírné hodnocení, ale jen z toho důvodu, že není dostatečně prozkoumán.

 

Další názvy

(3-COCAMIDOPROPYL) (2-HYDROXY-3-SULFOPROPYL) DIMETHYL HYDROXIDE, QUATERNARY AMM ONIUM COMPOUNDS

(3-COCAMIDOPROPYL) (2-HYDROXY-3-SULFOPROPYL) DIMETHYL QUATERNARY AMMONIUM COMPOUNDS HYDROXIDE

(3-COCAMIDOPROPYL) (2-HYDROXY-3-SULFOPROPYL) DIMETHYL QUATERNARY AMMONIUM COMPOUNDS, HYDROXIDE,

1-PROPANAMINIUM, N- (3-AMINOPROPYL) -2-HYDROXY-N,N-DIMETHYL-3-SULFO, N-COCO ACYL DERIVS., HYDROXIDES,

1-PROPANAMINIUM, N- (3-AMINOPROPYL) -2-HYDROXY-N,N-DIMETHYL-3-SULFO-, N-COCO ACYL DERIVS., INNER SALTS

1PROPANAMINIUM, N (3AMINOPROPYL) 2HYDROXYN,NDIMETHYL3SULFO, NCOCO ACYL DERIVS., HYDROXIDES, INNER SALTS

HYDROXIDE, (3-COCAMIDOPROPYL) (2-HYDROXY-3-SULFOPROPYL) DIMETHYL QUATERNARY AMMONIUM COMPOUNDS

HYDROXIDE, QUATERNARY AMM ONIUM COMPOUNDS, (3-COCAMIDOPROPYL) (2-HYDROXY-3-SULFOPROPYL) DIMETHYL

HYDROXIDES, 1-PROPANAMINIUM, N- (3-AMINOPROPYL) -2-HYDROXY-N,N-DIMETHYL-3-SULFO, N-COCO ACYL DERIVS.

INNER SALT; N,N-DIMETHYL-N- (3-COCAMIDOPROPYL) -3-AMNONIO-2-HYDROXYPROPYLSULFONATE

 

Funkce:

  • jako přísada, která snižuje statickou elektřinu odstraněním povrchového elektrického náboje

  • vlasový kondicionér-zlepšuje vzhled a pocit z vlasů, zvyšuje jejich objem, poddajnost, lesk, nebo zlepšuje strukturu vlasů, které byly fyzicky poškozené nebo chemicky ošetřené

  • jako přísada, která které zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje loupání a obnovuje pružnost

  • jako povrchově aktivní látka, která čistí kůži a vlasy tím, že pomáhá smíchat vodu s olejem a špínou tak, aby mohly být opláchnuty

  • jako povrchově aktivní látka, která zvyšuje pěnicí schopnost, nebo stabilizuje pěnu

  • jako látka která zvyšuje hustotu vodné (vody) části kosmetického přípravku

  • jako přísada podporující tvorbu pěny

  • jako látka používaná pro změnu hustoty kapalných kosmetických prostředků

  • pleťový kondicionér-zlepšuje, nebo udržuje pokožku v dobrém stavu

 

Obecné informace:

  • je to syntetická povrchově aktivní látka odvozená od mastných kyselin kokosového oleje

  • může způsobovat alergické reakce-ale je méně dráždivý než mnoho jiných povrchově aktivních látek

  • hodnota jeho pH umožňuje aby byl kompatibilní s ostatními kationtovými, aniontovýmí a neiontovými povrchově aktivními látkami

  • má dobré čistící vlastnosti-ale vzhledem k ostatním povrchově aktivním látkám je mírnější

  • v posledních letech je používán jako náhrada Cocamidopropyl Betaine (CAPB)

  • rozpustný ve vodě

 

Použití:

  • šampony

  • tělové čistící přípravky

  • pleťové čistící přípravky

  • tekuté mýdla na ruce

  • přípravky pro děti

  • kondicionéry

  • pěny do koupele

  • dětské mýdla

  • přípravky na akné aj.