PEG-7 Glyceryl Cocoate

 

 

Další názvy:

POLYETHYLENE GLYCOL (7) GLYCERYL MONOCOCOATE

POLYOXYETHYLENE (7) GLYCERYL MONOCOCOATE

 

Funkce:

  • změkčovadlo-jako přísada, která působí jako mazivo na povrchu kůže, dodává pleti jemný a hladký vzhled, nebo změkčuje jinou látku, která by se jinak jen těžko deformovala, roztírala nebo zpracovávala, a činí ji poddajnější

  • jako přísada, které pomáhá k vytvoření emulze snížením povrchového napětí látek, které mají být emulgovány

 

Může obsahovat tyto nečistoty:

 

Obecné informace:

  • je ve formě světle žluté olejovité kapaliny rozpustné ve vodě a alkoholu; nerozpustné v olejích (ale dispergovatelné)

  • je to neiontová povrchově aktivní látka odvozená zejména z rostlinných olejů (kokosový olej)

  • může obsahovat nečistoty (viz.výše)

  • neměl by být používán na porušenou nebo podrážděnou pokožku!-kvůli možné toxicitě a nečistotám

  • používá se zejména v kosmetických produktech, které se oplachují

  • je považován za bezpečný v produktech, které se oplachují a v produktech, které se neoplachují až do koncentrace 10%

  • vyrábí se synteticky

  • ve studiích při 50% koncentraci způsoboval mírné, nebo žádné podráždění-nicméně i přesto se může u citlivých jedinců už při více jak 10% koncentraci objevit podráždění (zejména v přípravcích, ktere se neoplachují)

  • obvykle se používá v koncentracích 2-10%

 

Použití:

  • tělové a pleťové čistící prostředky

  • šampony 

  • tekutá mýdla na ruce

  • vlasové gely

  • kondicionéry aj.