PEG-40 Hydrogenated Castor Oil

 

 

Další názvy:

HYDROGENATED CASTOR OIL, ETHOXYLATED

POLYETHYLENE GLYCOL 2000 HYDROGENATED CASTOR OIL

POLYOXYETHYLENE (40) HYDROGENATED CASTOR OIL

CREMOPHOR RH 40

CREMOPHOR RH 40/60

HCO 40

HCO 50

HCO 60

NIKKOL HCO 60

 

Funkce:

  • přidává se do přípravku za účelem vonného efektu

  • jako přísada, které pomáhá k vytvoření emulze snížením povrchového napětí látek, které mají být emulgovány

  • jako povrchově aktivní látka, která pomáhá dalším složkám rozpustit se v rozpouštědle, ve kterém nemohou být normálně rozpuštěny

  • přidává se pro parfemaci

  • jako povrchově aktivní látka, která zvyšuje pěnicí schopnost, nebo stabilizuje pěnu

 

Může obsahovat tyto nečistoty:

 

Obecné informace:

  • je to viskózní kapalina oranžové barvy s mírným zápachem (neionogenní povrchově aktivní látka)

  • je to polyethylenglykolový (polyethylene glycol-PEG) derivát hydrogenovaného ricinového oleje (castor oil)-ricinový olej se získává lisováním za studena ze semen skočce obecného (Ricinus communis)

  • je bezpečný pro použití v koncentracích až do 100% (bez podráždění)

  • obvykle se používá v koncentracích 1-10%

  • zvyšuje senzibilizační potenciál dalších složek v kosmetickém produktu

  • minimálně se vstřebává do pokožky (PEG-"40"-číslo značí molekulovou hmotnost)

  • může obsahovat nečistoty (viz.výše)

  • neměl by být používán na porušenou nebo podrážděnou pokožku!-kvůli možné toxicitě

  • má hydrofilní vlastnosti

  • citlivý na změny pH (stabilní při nízkých hodnotách pH)

 

Použití:

  • vlasové gely, pěny a spreje

  • kondicionéry

  • pleťové čistící krémy

  • šampony

  • pleťové hydratační krémy aj.