Sodium Olivate

 

 

Další názvy:

FATTY ACIDS, OLIVE OIL, SODIUM SALTS

FATTY ACIDS, OLIVE-OIL, SODIUM SALTS

OLIVE OIL SODIUM SALTS FATTY ACIDS

SODIUM SALTS FATTY ACIDS, OLIVE OIL

 

Funkce:

  • jako přísada, které pomáhá k vytvoření emulze snížením povrchového napětí látek, které mají být emulgovány

  • jako látka, která zvyšuje hustotu lipidové (oleje) části kosmetických prostředků

  • jako látka používaná pro změnu hustoty kapalných kosmetických prostředků

  • jako povrchově aktivní látka, která čistí kůži a vlasy tím, že pomáhá smíchat vodu s olejem a špínou tak, aby mohly být opláchnuty 

 

Obecné informace:

  • je to sodná sůl mastných kyselin odvozených z olivového oleje (Olea Europaea (Olive) Oil)

  • je to v podstatě zmýdelněný/saponifikovaný olivový olej

  • látka je považována za zcela bezpečnou, nedráždivou a ne-senzibilizující

Použití:

  • tuhá mýdla (i dětská)

  • šampony

  • pleťové a tělové čistící prostředky aj.