Oleamide DEA

 

 

Další názvy:

9-OCTADECENAMIDE, N,N-BIS (2-HYDROXYETHYL) -

9-OCTADECENAMIDE, N,N-BIS (2-HYDROXYETHYL) -, (9Z) -

9OCTADECENAMIDE, N,NBIS (2HYDROXYETHYL) , (Z)

DIETHANOLAMINE OLEIC ACID AMIDE

N,N-BIS (2-HYDROXYETHYL) - 9-OCTADECENAMIDE

N,N-BIS (2-HYDROXYETHYL) -9-OCTADECENAMIDE

N,N-BIS (2-HYDROXYETHYL) OLEAMIDE

OLEIC ACID DIETHANOLAMIDE

OLEIC DIETHANOLAMIDE

OLEYLAMIDE DEA

(Z) -N,N-BIS (2-HYDROXYETHYL) -9-OCTADECENAMIDE

 

Funkce:

  • jako povrchově aktivní látka, která zvyšuje pěnicí schopnost, nebo stabilizuje pěnu

  • jako látka která zvyšuje hustotu vodné (vody) části kosmetického přípravku

  • jako přísada, která snižuje statickou elektřinu odstraněním povrchového elektrického náboje

  • jako přísada podporující tvorbu pěny

  • jako látka používaná pro změnu hustoty kapalných kosmetických prostředků

 

Může obsahovat tyto nečistoty:

 

Obecné informace:

  • je to syntetická povrchově aktivní látka odvozená od mastných kyselin kokosového oleje

  • je vyroben z kyseliny olejové (oleic acid)

  • může se objevit mírné podráždění kůže

  • může léčit akné

  • za určitých podmínek (př. reakce s jinými látkami) se v něm můžou tvořit nitrosaminy (NITROSAMINESa proto by neměl s těmito látkami (nitrozační činidla) přicházet do styku

 

Použití:

  • aviváže

  • šampony

  • kondicionéry

  • gumárenský průmysl

  • těžební průmysl aj.