Anise Alcohol

 

Pozor! Vysoké riziko alergické reakce.

 

Další názvy

4-methoxy-benzenemethanol

4-methoxybenzyl alcohol

anisyl alcohol

para-anisol alcohol 

2-Methoxybenzyl alcohol

(4-Methoxyphenyl)methanol 

Benzenemethanol, 4-methoxy

Sweet Cumin

 

Funkce:

  • v přípravku plní funkci vonné látky

  • k maskování základního zápachu

 

Obecné informace:

  • je ve formě bezbarvé až světle žluté kapaliny s příjemnou květinovou vůní

  • je to aromatický alkohol

  • používá se pro parfémování kosmetických produktů

  • nerozpustný ve vodě; rozpustný v Benzyl Alcoholu

  • přirozeně se vyskytuje např. v rostlinně Pimpinella anisum  (bedrník anýz / anýz vonný) 

  • v kosmetice se používá v syntetické formě

  • může být senzibilizující

  • je zařazen mezi možné alergenní vonné látky

 

Použití

  • lesk na rty

  • vůně pro ženy

  • balzámy na rty

  • krémy

  • pudry

  • detergenty

  • šampony

  • vlasové spreje a tužidla

  • vody po holení 

  • parfémy aj.