Arachidyl Alcohol

 

 

Další názvy:

1-EICOSANOL

1EICOSANOL

ARACHIC ALCOHOL

ARACHIDIC ALCOHOL

ARACHYL ALCOHOL

EICOSYL ALCOHOL

ICOSAN-1-OL

 

Funkce:

  • stabilizátor emulze-usnadňuje proces emulgace, zvyšuje stálost a prodlužuje trvanlivost kosmetických prostředků

  • jako látka používaná pro změnu hustoty kapalných kosmetických prostředků

  • jako látka která zvyšuje hustotu vodné (vody) části kosmetického přípravku    

  • jako látka, která zvyšuje hustotu lipidové (oleje) části kosmetických prostředků

  • změkčovadlo-změkčuje jinou látku, která by se jinak jen těžko deformovala, roztírala nebo zpracovávala, a činí ji poddajnější a jako přísada, která působí jako mazivo na povrchu kůže, dodává pleti jemný a hladký vzhled

 

Obecné informace:

  • je ve formě bílé voskovité pevné látky, nerozpustné ve vodě a dobře rozpustné v alkoholu

  • je to mastný alkohol (s přímým řetězcem)

  • má hydratační účinky

  • často bývá přírodního původu (odvozen např. z arašídového, nebo řepkového oleje)

  • může způsobovat alergické reakce u lidí alergických na podzemnici olejnou (arašídy)-samozřejmě pokud je původem z arašídového oleje

 

Použití:

  • přípravky na opalování (i pro děti)

  • hydratační přípravky

  • přípravky pro zralou pleť aj.