Příběh kosmetiky

Kosmetické složky najdeme na kosmetických výrobcích pod názvoslovím:
 

INCI , které je zkratkou termínu (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) , což v překladu znamená mezinárodní názvosloví kosmetických ingrediencí , použití tohoto názvosloví minimalizuje jazykové bariéry, které často brání porozumění spotřebitelů a zajišťuje nám transparentnost kosmetických přísad. 
 

  • INCI jména najdeme na obalu kosmetických produktů pod označením INGREDIENTS, Složení,                  nebo přímo INCI

 

  • INCI jména jsou používáná ve Spojených státech, Evropské unii, Číně, Japonsku a dalších zemích a          až na několik málo vyjímek, jsou INCI názvy ve všech zemích stejné. V současné době                        existuje více než 30 000 složek v seznamu INCI

 

  • INCI terminologie je založena na vědeckém názvu složky, který často vychází z latiny, popřípadě              angličtiny, nebo kombinaci obou

 

  • INCI názvy někdy působí hrozivě a jsou delší, ale to je jen následek standardizace názvů. Příklad: 

V dnešní době obsahují kosmetické přípravky nepřeberné množství ingrediencí , podle jednoho výzkumu je dokonce vstřebávání látek z kosmetických produktů skrze pokožku mnohem nebezpečnější, než kdybyste je snědli, kde existuje alespoň nějaká šance, že si s nimi poradí trávicí enzymy. Proto je důležité se ve složení látek orientovat a tak vznikly tyhle stránky, které vás zasvětí do tajů...

... složení kosmetiky ...

Novinky

 

V případě, že se zobrazuje malá velikost písma v titulcích, lze to změnit:

 

kliknutím na             dále na "Titulky" ---> "Možnosti"--->"Velikost písma"

Stránky jsou dostupné i v mobilní verzi